Kamer: minister moet luisteren naar rechter en WOB-documenten vrijgeven

juli 7, 2021 Door admin

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2388048-kamer-minister-moet-luisteren-naar-rechter-en-wob-documenten-vrijgeven

Wellicht is het een goed idee om een keer geen juristen te zoeken, maar mensen die informatievoorzienings-processen daadwerkelijk kunnen organiseren en uitvoeren.

Juristen leiden alleen maar tot meer geblindeerde teksten en daar hebben we er al genoeg van ondertussen. IV-experts (-ers bijvoorbeeld) leiden tot geïnformeerde burgers en dat is toch de hele bedoeling van een ‘Open Overheid'? Je kunt als kabinet niet ongelimiteerd investeren in surveillance-technologie (data-verzamelen) om anderen te surveilleren, maar andersom niet aan je wettelijke verplichting voldoen om simpelweg -verzoeken te beantwoorden. En vind je wel dat dat kan, dan moet je niet vreemd opkijken wanneer dat argwaan opwekt en mensen deze gaten opvullen met hun eigen waarheid. Toch?

Dus best kabinet; matig ajb je toon (iets minder hoog uit het torentje mag best af en toe), ga aan het werk en laat zien hoe je dat doet. En weet je niet hoe je dat doet (dat kan), dan zijn er voldoende welwillende mensen beschikbaar om het voor te doen of voor je uit te zoeken; ik ken er nog wel een paar.

Of zoals wijlen van Traa ooit zei: geen bevoegdheid zonder verantwoordelijkheid, geen verantwoordelijkheid zonder verantwoording. En aangezien ons kabinet ondertussen meer dan voldoende bevoegdheden heeft is het nu tijd om verantwoordelijkheid te nemen…

Delen is vermenigvuldigen!