Politiek gebruikt wetenschap als schaamlap voor falend coronabeleid – De nieuwe wereld

november 28, 2021 Door admin

Mooie specialisatie; Chief Science Information Officer. En eentje die weet wat haar rol is! Een dame die weet waar ze het zowel inhoudelijk als procesmatig over heeft; een niet veel voorkomende combinatie van skills. Een belangrijke conclusie die ze trekt: Er is veel onzekerheid in de Corona-cijfers. Een niet onbelangrijke constatering, want hoe kun je vervolgens sturen op cijfers, wanneer je niet precies weet wat de cijfers betekenen en niet weet hoe ze er precies uitzien of wat de onderliggende aannames zijn?

Ik heb het de laatste tijd wel vaker over misinformatie (google ff voor de definitie); Deze CSIO geeft een aantal belangrijke oorzaken aan van hoe dit ontstaat. En ook hier ligt de oplossing weer in een veel bredere benadering. Niet of-of, maar en-en! Tijd om elkaar weer serieus te gaan nemen en ook andere toe te staan in het debat. Want op het moment zijn we op vallende sterren aan het navigeren…

Het is tijd om even te stoppen met politiek en pas weer politiek gaan bedrijven wanneer de informatie goed genoeg is om ook daadwerkelijke keuzes te maken.

Een must see voor iedereen die cijfers belangrijk vindt: Data is beautiful, but also vulnerable!

#transparantewetenschap #pluriformewetenschap

Delen is vermenigvuldigen!