Jupijn Haffmans & Martijntje Smits – de Nieuwe wereld

augustus 23, 2021 Door admin

Een mooi en wat mij betreft hoopvol gesprek op de laatste dag van de vakantie (of de eerste werkdag erna ? ).

Een must-see (en een boodschap) voor als je een mening hebt over wat een ander moet doen of vinden, of over wetenschap, over absolutisme (en ), of over wat dan ook: jouw mening doet er toe, altijd en als direct gevolg daarvan die van een ander dus ook. Het nadeel van een democratie is dat iedere stem geluid maakt zeg maar.

Dus laten we alsjeblieft stoppen met elkaar uitmaken voor ‘whatever' en laten we kijken hoe we elkaar weer kunnen vinden in een oplossing, want op bepaalde vlakken zijn we elkaar (even algemeen gesproken) behoorlijk aan het kwijtraken.

Mijn eerste zorg\centrale vraag is of vaccinatie (en de hele daaromtrent) wel de enige uitweg is uit deze situatie. Daar hebben we naar mijn smaak veel te weinig debat over gehad en ik zie in hoog tempo data voorbij komen die wel degelijk andere inzichten kunnen opleveren en misschien wel bijsturing vragen (achteraf kunnen we het altijd nog voortschrijdend inzicht noemen toch?). Het is echt tijd om andere gesprekken te voeren en bij te sturen.

Laat je vooral inspireren door dit gesprek aub voor je reageert, maar reageer vooral!

Delen is vermenigvuldigen!