Projectmanagement (Grit)

april 26, 2021 Door admin

Roel Grit heeft verschillende boeken geschreven (o.a. over dit onderwerp) in vele edities (en heb er veel gelezen). Grit heeft het vermogen complexe systemen op een eenvoudige manier en voorzien van duidelijke modellen, methoden en technieken. Ook in dit boek slaagt hij er wat mij betreft weer in.

Achtste editie: verbeterde structuur en aandacht voor actuele onderwerpen als Scrum;
zeer praktijkgerichte ;
website met flitscolleges, spreadsheetmodellen en checklists.
laat studenten op een unieke en laagdrempelige manier kennismaken met projectmatig werken om projecten succesvol aan te pakken. Niet alleen in het bedrijfsleven, ook in het onderwijs worden steeds meer werkzaamheden projectmatig aangepakt, denk aan uitgebreide studieopdrachten, interne projecten en projecten tijdens stage en afstuderen.
Dankzij de bij het boek behorende online flitscolleges is de docent veelal meer inspirator of motivator. De insteek van het boek is zeer praktijkgericht en gaat uit van een speciaal door de auteur ontwikkeld “plan van aanpak'. Aan de hand van achter in het boek opgenomen opdrachten werken groepjes van twee à drie studenten aan een plan van aanpak en een managementsamenvatting. Ook kan gekozen worden voor een “echte' opdracht voor een onderneming of een van de cases van de bijbehorende website.
Naar schatting een half miljoen Nederlandse studenten heeft al gewerkt met de eerdere edities van Projectmanagement, dat ook wel de “methode Roel Grit' wordt genoemd. Deze achtste editie is uitgebreid met hierboven genoemde online flitscolleges, meer voorbeelden en illustraties, nieuwe paragrafen over diverse onderwerpen en een hoofdstuk over de flexibele projectaanpak Scrum. Daarnaast zijn de lay-out en structuur van het boek verbeterd.

https://www.bol.com/nl/f/projectmanagement/9200000096549544/

Delen is vermenigvuldigen!