Business Model Generation

april 25, 2021 Door admin

Mooi boek (en ondertussen al een klassieker) om op welk niveau dan ook Business Modellen op basis van toegevoegde waarde te kunnen opstellen. Het boek biedt naast een duidelijke omschrijving van de tools ook voldoende praktijkvoorbeelden van verschillende bedrijven. Deze methode is van toepassing op zowel bedrijven als afdelingen als individuen.

Hoe kunt u oude, gedateerde business modellen onderzoeken, ter discussie stellen en transformeren? Hoe kunt u visionaire ideeën omvormen tot het-speelveld-veranderende businessmodellen die het establishment uitdagen – of verjongen als uzelf die gevestigde orde bent. Dit boek geeft de antwoorden.

Dit boek is de vertaling van het succesvolle boek ‘ Generation', dat eind 2009 verscheen. Het unieke van het boek is dat alles wat u als lezer moet weten, snel, eenvoudig en in een visueel format wordt overgebracht. Voorbeelden worden in plaatjes gepresenteerd en de inhoud is aangevuld met oefeningen en workshopscenario's voor direct eigen gebruik.

Dit boek is verdeeld in vijf delen:

1. Het , een tool om business modellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
2. Business Model Patronen, gebaseerd op concepten van vooraanstaande business denkers.
3. Technieken om u te helpen business modellen te ontwerpen.
4. Herinterpreteren van strategie door de business model lens.
5. Een generiek proces om u te helpen innovatieve business modellen te ontwerpen, waarbij alle concepten, technieken en tools in Business Model Generatie met elkaar worden verbonden. Dit laatste gedeelte geeft een visie op vijf business model thema's voor toekomstig onderzoek.

Ten slotte biedt het nawoord een kijkje achter de schermen van 'the making of Business Model Generatie'. (Vierhonderdzeventig leden van de Business Model Innovation Hub hebben een bijdrage geleverd met cases, voorbeelden en kritische commentaren op het manuscript.)

Inmiddels is het vervolg van Business Model Generatie verschenen: Waarde Propositie Ontwerp. Dit boek laat zien hoe je krachtige waardeproposities ontwerpt, test en levert.

https://www.managementboek.nl/boek/9789013074086/business-model-generatie-nederlandstalig-alexander-osterwalder

https://www.bol.com/nl/p/business-model-generatie/9200000086843771/

Delen is vermenigvuldigen!