de Balie – Pieter Omtzigt

september 18, 2021 Door admin

Ik moest even een traantje laten toen Vliegenthart zei dat we Rechtmatigheid ten koste van Rechtvaardigheid laten gaan. Begrip krijgen van iemand die snapt waar het begint is iets wat ik tegenwoordig helaas steeds minder tegenkom.

Ik was dus iets anders aan het schrijven, maar besef me dat we vooruit moeten. Dus bij deze geen pingpong-analyse over stompzinnige maatregelen, maar een Balie-uitzending die mijn aandacht volledig opslokte. We hebben namelijk een probleem en “misschien zou het beter kunnen”. Een hoop verschillende en zowel uitgesproken als voorzichtige analyses en een belangrijk gesprek waar we het over moeten hebben nu onze regering er zo’n JanBoel van maakt. Het is een hele zit, maar ik beloof dat het je iets oplevert.

Een onderwerp waar mijn persoonlijke interesse naar uitgaat:De “Kamer is zo sterk als de die ze krijgt” (Voerman, va. 1.48.20). Ik zou zeggen; leg vast welke informatie op welke wijze leidt tot welk besluit (volgbaar) en maakt dat zichtbaar. Volgens mij kan dat prima in het kader van ‘Open Overheid’. For starters.

Een lezing en gesprek met Omtzigt, Voermans, Vliegenthart en Abdi.

Delen is vermenigvuldigen!