Business Information Management in Verandering

december 27, 2021 Door admin

Niet iedere verandering is een verbetering, maar iedere verbetering is altijd een verandering.

Op deze website vind je allerhande informatie en achtergronden over een vakgebied in verandering. En omdat dit vakgebied zich ontwikkelt, ontwikkelen onze mensen, onze en onze inzichten zich met ons mee. En waar we ons naartoe moeten veranderen verandert snel. We weten het vaak niet zo goed, dus we weten het ook niet zo goed te organiseren. Onze “weten”schap zal zich ook moeten updaten aan de nieuwe situatie. Hoe gaan we om met onzekerheden in onze informatie in relatie tot belangrijke beleidskeuzes. Een belangrijke vraag waar moderne informatiemanagement technieken ons wellicht een goede weg in laten zien. Agile als mind-set zeg maar.

Om die reden is\wordt deze site niet alleen gevuld met opinie (artikelen), maar ook met de achtergronden die meespelen in deze ontwikkeling. Opdat we er met elkaar een nog beter verhaal van kunnen maken. Want alleen met gedeelde kennis kom je op een niveau waar je elkaar kunt leren en elkaar kunt verbeteren. En laat dat nu het hoofd-doel zijn van waar ik in het mooie vakgebied Business Information Management aan wil bijdragen.

Op deze site vind je dus boeken (met een korte beschrijving), modellen, websites, beeldmateriaal en af en toe een stuk opinie. Op termijn wil ik praktijkcases en Socials aan toevoegen, maar alles op z'n tijd; er is nog heel veel materiaal te verwerken 🙂

Ik wens je veel plezier met het tot je nemen van de berg aan informatie en kom snel nog eens terug zou ik zeggen, want ik ben van plan regelmatig updates te plaatsen. Vind je het leuk te reageren; voel je vooral vrij en zorg voor begrip als het je belieft.

Last but not least. Ik schrijf soms opinie met een lange en scherpe pen, een soort degen. Het is nimmer mijn intentie de persoon of zaak te beschadigen en altijd met de goede bedoelingen. Soms moet je eerst afbreken, voordat je verder kunt bouwen en bij schermen ga je ook voor het hart toch? Ik vind daarin het vrije woord van fundamenteel belang; ieder z'n eigen uitleg ieder z'n eigen taal en nieuwe situaties vragen om nieuwe verstandhoudingen; wederzijds en intentioneel.

Genoeg gekletst; an't wark.

Groet,
Marcel

Delen is vermenigvuldigen!